Maanantai ja tiistai
Pääruoka:
Itse tehty kinkkukiusaus (älä käytä valmista perunasipulisekoitusta, vaan kuori itse perunat)
Jälkiruoka:
kahvi ja itse leivottu bostonpulla
Keskiviikko
Pääruoka:
lihapullat, ruskea kastike ja perunamuusi
porkkanat, italiansalaatti, kurkku/tomaatti, suolakurkku
Jälkiruoka:
vispipuuro karpaloista
(kaikki eivät pidä vispipuurosta, joten kannattaa kokeilla tarjoamista itse tehdyn kinuskikastikkeen ja löysän kermavaahdon kera)
Torstai ja perjantai
Pääruoka:
jauhelihaperunasoselaatikko kahdelle kahdeksi päiväksi kahdelle:
1 kg jauhoisia perunoita
25 g voita tai margariinia
n. 3,5 dl maitoa
1 sipuli
200 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 kananmuna
1 tl rakuunaa
Ohje: kuori perunat, lohko ja keitä suolalla maustetussa vedessä tai höyrykattilassa. Kuori ja hienossa sipuli, paista sipuli jauhelihan kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tee perunamuusi; soseuta perunat, lisää rasva ja kuuma maito ja mausta suolalla. Perunamuusi saa olla löysää.Yhdistä perunasose ja jauhelihasipuliseos keskenään. Lisää kananmuna ja rakuuna. Tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan, kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 min kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Koristele ruohosipulilla halutessasi.
(ohje löytyy Pirkanmaan Osuuskaupan Reseptit -vihkosesta syksy 2017)
Jälkiruoka:
Villimpi tiikerikakku ja kahvi
( tiikerikakun ohje löytyy Kaneli & Sokeri -lehdestä 2/2017, villimpi tiikerikakku -nimi tulee siitä, että taikinaan tulee porkkanaraastetta. Kannattaa kokeilla, itse lisäsin vielä suklaarouhetta.
Lauantai
Pääruoka:
Itse tehdyt hampurilaiset
bataattiranskalaiset
Jälkiruoka:
pavlova vaniljajäätelön, kermavaahdon, valkosuklaan, pensasmustikoiden kera
Sunnuntai
Pääruoka:
ruokaisa munakas
- ilmakuivattua kinkkua
- juustoraastetta
- paistinperunoita
- punasipulia
- sormisuolaa ja mustapippuria
Jälkiruoka:
vaniljajäätelöä, markenkia, kermavaahtoa ja suklaaarouhetta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.