Maanantai ja tiistai

Pääruoka:

Itse tehty kinkkukiusaus (älä käytä valmista perunasipulisekoitusta, vaan kuori itse perunat)

Jälkiruoka:

kahvi ja itse leivottu bostonpulla

Keskiviikko

Pääruoka:

lihapullat, ruskea kastike ja perunamuusi

porkkanat, italiansalaatti, kurkku/tomaatti, suolakurkku

Jälkiruoka:

vispipuuro karpaloista

(kaikki eivät  pidä vispipuurosta, joten kannattaa kokeilla tarjoamista itse tehdyn kinuskikastikkeen ja löysän kermavaahdon kera)

Torstai ja perjantai

Pääruoka:

jauhelihaperunasoselaatikko kahdelle kahdeksi päiväksi kahdelle:

1 kg jauhoisia perunoita

25 g voita tai margariinia

n. 3,5 dl maitoa

1 sipuli

200 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 kananmuna

1 tl rakuunaa

Ohje: kuori perunat, lohko ja keitä suolalla maustetussa vedessä tai höyrykattilassa. Kuori ja hienossa sipuli, paista sipuli jauhelihan kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Tee perunamuusi; soseuta perunat, lisää rasva ja kuuma maito ja mausta suolalla. Perunamuusi saa olla löysää.Yhdistä perunasose ja jauhelihasipuliseos keskenään. Lisää kananmuna ja rakuuna. Tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan, kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 min kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Koristele ruohosipulilla halutessasi.

(ohje löytyy Pirkanmaan Osuuskaupan Reseptit -vihkosesta syksy 2017)

Jälkiruoka:

Villimpi tiikerikakku ja kahvi

( tiikerikakun ohje löytyy Kaneli & Sokeri -lehdestä 2/2017, villimpi tiikerikakku -nimi tulee siitä, että taikinaan tulee porkkanaraastetta. Kannattaa kokeilla, itse lisäsin vielä suklaarouhetta.

Lauantai

Pääruoka:

Itse tehdyt hampurilaiset

bataattiranskalaiset

Jälkiruoka:

pavlova vaniljajäätelön, kermavaahdon, valkosuklaan, pensasmustikoiden kera

Sunnuntai

Pääruoka:

ruokaisa munakas

- ilmakuivattua kinkkua

- juustoraastetta

- paistinperunoita

- punasipulia

- sormisuolaa ja mustapippuria

Jälkiruoka:

vaniljajäätelöä, markenkia, kermavaahtoa ja suklaaarouhetta