Kerran vuodessa leivotaan Runebergin torttuja. K Ruoka -lehdestä löysin kaksi kokeilemisen arvoista leivonnaista, joista tässä on toinen. En ole aiemmin käyttänyt karvasmanteliaromia, mutta ihastuin nyt totaallisesti sen makuun ja tuoksuun. Mikäli et ole koskaan kokeillut, niin kokeile ihmeessä.

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl mantelijauhetta

0,5 dl perunajauhoja

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 dl mantelirouhetta ( korvasin tämän kaurakeksirouheella)

2-3 tippaa karvasmaneliaromia

Täyte:

2 dl vadelmahilloa

180 g vaniljatuorejuustoa ( laitoin 200 g)

n. 1 rkl maitoa

Sokerikuorrute:

1 dl tomusokeria

1 rkl vettä

 

Ohje: Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi karvasmanteliaromi.

Paista 225 asteessa n. 6 min. Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto maidon kanssa. Levitä kuorrute levyn päälle ja tuorejuuston päälle vadelmahillo. Kääri torttu tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Kun kääretorttu on tekeytynyt ehkä n. puolisen tuntia, niin tee kuorrute sekoittamalla tomusokeriin vesi. Tarkista, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja koristeel kääretorttu kuorrutteella. Sitten ei muuta kuin nauttimaan.

Runebergin%20kaaretorttu.jpg