Tänään kokeilin jälleen yhtä sämpyläohjetta, jonka löysin www.martat.fi -sivustolta. Nämä sämpylät menivät kyllä nyt listan kärkeen. Sämpylät olivat nimensä veroisia eli pehmeitä. KANNATTAA kokeilla heti, jos kaapissasi on ainekset ja nauttia iltakahvin tai teen kanssa. Tein jälleen hieman muunnellen ohjetta ja myös puolet ohjeesta. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen:

50 g hiivaa

2 rkl siirappia

3/4 dl öljyä

2 tl suolaa

5 dl vettä

2 dl kaurahiutaleita

n. 5 dl venhäjauhoja

n. 5 dl hiivaleipäjauhoja

 

Merjan muunnelma:

1 pss kuivahiivaa

1 rkl siirappia

0.25 dl öljyä

1 tl suolaa

2,5 dl vettä

1 dl kaurahiutaleita

n. 2,5 dl vehnäjauhoja

n. 2,5 dl sämpyläjauhoja

Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola, siirappi ja öljy. Lisää lämmitetty vesi. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna taikinan kohota liinan alla.

Leivo sämpylät ja kohota. Paista n. 200 asteisessa uunissa n. 15 min. (Minä paistoin 225 asteessa ja paistoaika oli vähemmän kuin 15 min). Sivustolla oli vielä ohjeen laatijan vinkkinä, että porkkana- tai juustoraaste antaa taikinaan kivasti tuntumaa.

Puolitetusta taikinasta (2,5 dl) tuli 9 sämpylää.

pehme%C3%A4t%20s%C3%A4myl%C3%A4t-normal.