Tämän padan ohje löytyi Yhteishyvän ruoka -lehtisestä, numero 1/2017. On kyllä kokeilemisen arvoinen.

Kyseessä on pitkään haudutettava kreikkalainen lihapata eli stifado. Minä valmistan padan ohjeen mukaan muuten, mutta lihan määrä on n. 600 g ja sipulia vähemmän.

Ainekset 6-8 annosta:

1,2 kg naudan palapaistia

4 sipulia

6 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä (minä käytän rypsi/rapsiöljyä) paistamiseen

n. 6 dl vettä (veden määrällä pystyy vaikuttamaan padan makuun)

1 lihaliemikuutio

400 g tomaattimurskaa

1 rkl punaviinietikkaa

2 rkl tomaattipyrettä (minä käytän tomaattiketsuppia)

1 kanelitanko

1 rkl suolaa (määrä tuntuu isolta, mutta anna mennä vaan..)

1 rkl fariinisokeria

1 tl mustapippuria

2 tl rosmariinia

2 laakerinlehteä

persiljaa koristeluun

Ohje: Ruskista lihapalat öljyssä kolmessa erässä padassa tai pannulla. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 h. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä n. 1 h tai kunnes liha on kypsää. Silppua päälle persiljaa.

Lisukkeena keitettyjä perunoita tai riisiä.