Tämän padan ohje löytyi Yhteishyvän ruoka -lehtisestä, numero 1/2017. On kyllä kokeilemisen arvoinen.
Kyseessä on pitkään haudutettava kreikkalainen lihapata eli stifado. Minä valmistan padan ohjeen mukaan muuten, mutta lihan määrä on n. 600 g ja sipulia vähemmän.
Ainekset 6-8 annosta:
1,2 kg naudan palapaistia
4 sipulia
6 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä (minä käytän rypsi/rapsiöljyä) paistamiseen
n. 6 dl vettä (veden määrällä pystyy vaikuttamaan padan makuun)
1 lihaliemikuutio
400 g tomaattimurskaa
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl tomaattipyrettä (minä käytän tomaattiketsuppia)
1 kanelitanko
1 rkl suolaa (määrä tuntuu isolta, mutta anna mennä vaan..)
1 rkl fariinisokeria
1 tl mustapippuria
2 tl rosmariinia
2 laakerinlehteä
persiljaa koristeluun
Ohje: Ruskista lihapalat öljyssä kolmessa erässä padassa tai pannulla. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 h. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä n. 1 h tai kunnes liha on kypsää. Silppua päälle persiljaa.
Lisukkeena keitettyjä perunoita tai riisiä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.