En ole pitkään aikaan tehnyt tämäntyyppistä juustokakkua, joten pitihän sitäkin siten kokeilla. Itse en oiken pitänyt pohjasta, mutta täyte oli hyvä. Mieheni mielestä voisi kuvitella syövänsä tällaista juustokakkua kahvilassa kahvin kera. Ensi kerralla muutan makua, ehkä sitruuna, ja pohjaksi keksipohja.
Pohja:
150 g margariinia
3 rkl sokeria
1 kananmunaa
31/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 prk (á 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti takinaksi. Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua. Joissakin ohjeissa on, että kakun kannattaa laittaa jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
Ohje on Yhteishyvän Hyvä Ruoka -liitteestä 2.11
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.