Päätin tänään, että pitäisi pudottaa painosta muutama kilo, joten ajattelin sitten tehdä juustokakun. Mahtoikohan jossain kohden mennä ajatuskulku pieleen. Sama se, yhdistelin kahden tai voi olla, että useammankin eri ohjeen aineksia ja laitoin ripauksen omaakin ajatusta kehiin. Tuloksena hyvänmakuinen juustokakku. Pohjaan olisi ollut hyvä laittaa enemmänkin keksejä, mutta kaapissa oli vain pohjan ohjeen verran, joten sillä sitten mentiin.

Pohja:

150 g keksejä

65 g voita

Täyte:

200 g turkkilaista jogurttia

400 g tuorejuustoa ( 200 g philadelphia / 200 g mascarpone)

1 dl sokeria

3 rkl perunajauhoja

3 kananmunaa

1 sitruunan mehu

Ohje:Laita uuni lämpenemään150 asteeseen. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksit ja rasva, pingota irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat ja painele keksimassa vuoan pohjalle.

Yhdistä täytteen ainekset paitsi kananmunat ja vatkaa kevyesti. Lisää kananmunat yksitellen kevyesti vatkaten täytteeseen. Kaada seos vuokaan. Paista 150 asteisessa uunissa n. 50 min. Ota uuni pois päältä ja avaa luukku n. 10 min ajaksi, jotta kosteus haihtuu uunista. Laita uunin luukku takaisin kiinni ja anna juustokakun olla jälkilämmössä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku ennen jääkaappiin laittamista ja irrota vuoasta vasta kunnes kakku on jäähtynyt. Halutessasi koristele kakku marjoilla tai haluamallasi tavalla. Maistuu ihan sellaisenaan hyvän kahvin kera. Nautinnollisia kahvihetkiä.

Juustokakku%20uunissa2.jpg