Tästä salaatista tuli minun suosikkisalaattini. Ohje löytyy K-RuokaPirkka SESONKI -lehdessä 1/2014.

Salaatin ainekset:

1 ps (150 g) Pirkka provencen salaattisekoitus (minä käytin Prisman Italiano mix -sekoitusta)

1 (200 g) kurkku

3 kananmunaa keitettynä

n. 400 g hunajamelonia

1 pkt (80 g) parmankinkkua

0,5 dl parmesaania lastuina

1 rs (100 g) ananaskirsikoita

1 ruukku herneenversoja

Kastike:

1 rkl Dijon sinappia

1 rkl hunajaa

1 rkl  valkoista balsamiviinietikkaa (minä käytin valkoviinietikkaa)

0,5 dl öljyä

ripaus suolaa (käytin sormisuolaa)

ripaus mustapippuria

 

1. Aloita kastikkeen valmistuksesta. Sekoita sinappi, hunaja ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

2. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Viipaloi kurkku ja lisää salaatin päälle.

3. Poista siemenet melonista ja leikkaa lohkoiksi. Poista lohkoista kuoret. Halkaise kuoritut kananmunat. Irrota ananaskirsikat verholehdistä. (Kaupassa ei ollut ananaskirsikoita, joten ne jäi pois salaatista).

4. Nosta salaatin päälle säteittäin munanpuolikkaat ja melonilohkot. Asettele parmankinkkuviipaleet melonilohkojen päälle. Ripottele salaatin päälle parmesaanilstuja.

5. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista. Koristele ananaskirsikoilla ja herneenversoilla.

parmankinkkusalaatti-normal.jpg