Minulla on ollut nyt sellainen leipomisbuumi päällä, että täytyy varmaan alkaa himmailla.Tänään innostuin kokeilemaan muffineja, joissa on sisällä omenaa. Muffinitaikinan ohje on ollut blogissani jo aiemmin, mutta laitan sen tähän vielä uudestaan siten, kun minä sen tällä kertaa tein.

Taikina:

3,5 dl venhäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rasvatonta maitoa

100 g margariinia sulatettuna

 

 

Muruseos:

75 g margariinia

0,5 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

 

Täyte:

1 omena

1 tl kanelia

1 rkl fariinisokeria

 

Kuori ja lohko omena ja laita palaset kattilaan kanelin ja fariinisokerin kanssa. Lämmitä seosta niin kauan kunnes omena on alkanut pehmetä.

Tee muffinitaikina sillä aikaa, kun omenat pehmenevät kattilassa: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukoon kananmunat, maito ja sulatettu margariini.

Tee muruseos: Sulata margariini ja lisää loput aineet ja sekoita.

Annostele muffinitaikina muffinivuokiin. Laita jokaisen keskelle kaksi omenalohkoa ja päälle muruseosta. Paista 200 asteessa kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita. Minun uunissani paistoaika on noin 25 min.

omenat%C3%A4ytteiset%20muffinit-normal.j

Nämä olivat tosi meheviä, vaikka itse sanonkin. Tämä muffiniohje on aivan varmasti kokeilemisen arvoinen. Väittäisin, että kotoa löytyy aina perusaineet näiden muffinien tekemiseen.Muruseoksen ja omenatäytteen voi jättää pois ja nauttia nämä herkut pelkistettynä- Ehkäpä pitäisi kokeilla ananastäytteellä ja laittaa nesteeksi ananasmenua.