Nykyisin olen kokeillut kahvikakkuja, joissa on nestettä ja saanut ne onnistumaan. Ennen kävi aina niin, että kakku kuin kakku, jossa oli nestettä, oli raaka vuoasta pois otettaessa. Asiaan oli tosi yksinkertainen selitys; pidin kakkuja liian vähän aikaa uunissa. Näin kantapään kautta tuli opituksi, että ohjeissa annettuihin aikamääriin pitää suhtautua siten, että ne ovat suuntaa antavia. Tämän kakun ohjeessa uunissa pitoaika on n. 45 min. Minun uunissani nestettä sisältäviä kakkuja pitää paistaa 60 min ja sen jälkeen ottaa lämpö pois päältä ja pitää vielä uunissa 10 min. Laitteiden käyttöohjeita kannattaa lukea aina joskus.

 

Ohje:

4 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3-4 rkl kaakaojauhetta

150 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

6 patukkaa Pätkistä

3 kananmunaa

Kuorrutus:

200 g suklaata

100 g voita tai margariinia

Kakku toimii ilman kuorrutustakin. Alkuperäisessä ohjeessa taikana on paistettu kakkuvuoassa, minä paistoin rengasvuoassa.

 

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun koppujauhotetuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 min 175 asteisessa uunissa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuosta ja anna jäähtyä. (Minä annoin jäähtyä hieman ennen kuin kumosin kakun.)

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.Voit ripotella pinnalle vaikka sulkaahippuja koristeeksi.

P%C3%A4tkiskakku-normal.jpg

 

Ohje on otettu Myllyn Paras sivustolta: www.myllynparas.fi