Tässä itse kehittelemäni tuorejuustokakku eri tuorejuustokakkujen ohjeista kokeilemalla itselle maistuvaa yhdistelmää.

 

Keksipohja:

150 g Digestive -keksejä

65 g voita

 

Täyte:

2 dl vispikerma

1 prk Mascarpone

1 prk kondensoitua maitoa

1 dl sitruunan mehu

4,5 liivate

 

Ohje:

Pingota irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota sitruunan mehusta erikseen 2 rkl, johon liuotat myöhemmin liivatteet.

Murskaa keksit, sulata voi, yhdistä ainekset. Levitä massa tasaisesti vuokaan, voit nostaa hieman keksimassaa myös vuoan reunoille.

Vatkaa kerma, vatkaa mascapone toisessa vuoassa ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja sitruunan mehu. Kiehauta 2 rkl sitruunan mehua ja sulata siihen liuotetut liivatelehdet ja lIsää ohuena nauhana mascarpone/kondensoitu maito -seokseen. Lisää tämän jälkeen vaahdotettu kerma.

Kaada seos keksimassan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivään tai jopa sitäkin seuraavaan päivään, jolloin maku kehittyy lisää. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Sitruunainen%20tuorejuustokakku%20%282%2