Yhdet pikkujoulut takana, samoin synttärit ja nimpparit.Tekemistäni kakuista jäi ylimääräisiä aineksia, joista sitten mitetin, että mitähän tekisi. Tuorejuustokakkuun päädyin ja sävelsin oman täytteen ja pohjan. Täydellinen makusinfonia ei kakku ollut, mutta jos pitää miedosta täytteestä ja glögistä, niin kannatta kokeilla ja lisäillä oman mieltymyksen mukaan aineksia.Täyte oli kaikesta huolimatta ihanan pehmeä.
Pohja:
200 g Marie-keksejä ja muutama kaurakeksi (ruskeat piparit toimisivat varmasti hyvin näin joulun alla)
85 g margariinia (jos haluaa tiiviimmän seoksen, niin kannattaa laittaa enemmän eli ainakin 95 g)
1 tl kanelia
Täyte:
250 g mietoa maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl itse tehtyä kinuskia (tämän verran oli jäljellä ja olisi pitänyt olla ehdottomasti enemmän, jos haluaa, että kinuski maistuu voimakkaammin)
2,5 dl kuohukermaa
0.75 dl erikoishienoa sokeria (sokerin määrä makuasia)
4 liivatelehtiä
2 rkl glögiä
Kiille:
3 dl glögiä
3 liivatelehteä
(punaista elintarvikeväriä)
Pohja: Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita ainekset. Painele irtopohjaiseen vuokaan leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin odottamaan siksi ajaksi, kun teet täytteen.
Täyte:Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita maitorahka, sokeri ja kinuski omassa kulhossa..Kuumenna 2 rkl glögiä kiehuvaksi ja sekoita liivatteet siihen ja kaada rahkaseokseen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja kopauta muutaman kerran. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunniksi.
Kiille:Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi ja sekoita liivatteet siihen. Lisää kuuma glögi lopun glögin joukkoon. Sekoita hieman ja kaada täytteen päälle. Laita hyytymään jääkaappiin runsaaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Koriste haluamallasi tavalla. Minä koristelin suklaalla ja koristeet ovat kaikkea muuta kuin laadukkaita, mutta koristeet ovat harjoitelmia.Sanoisin, että koristeiden sekasotku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.