Kaksi appelsiinia on odottanut syöjiään, mutta kenellekkään ei ole kelvannut. Minä olen yrittänyt viime aikoina harrastaa sellaista periaatetta, että mahdollisimman moni ruokatuote tulisi hyödynnetyksi eikä heitetyksi biojätteisiin.

No tuumasta toimeen ja netistä leivontablogeja katselemaan. Löysin www.leivontafoorumi.org -sivustolta mandariinicurd -ohjeen, jota lähdin tuunaamaan. Alkuperäisen ohjeen nimi ko. sivustolla oli "appelsiinimuffinssit mandariinisydämellä".

No sitten kävi niin, että curd epäonnistui, laitoin liikaa nestettä, jolloin siitä ei tullut tahnaa vaan rakenteeltaan curd muistutti enemmänkin appelsiinikeittoa. Tästä en masentunut, vaan mietin, että miten saan curdin käytetyksi ja jonkin aikaa pohdittuani tein muffinsseja ja laittoin curdin taikinaan. Itseasiassa epäonnistunut appelsiinicurd toi muffinsitaikinaan mukavan rakenteen. Näin epäonnistuminen saikin aikaan uuden ainesosan muffinssiin.

Taikina (perusmuffinsin ohje, joka löytyy blogistani, mutta laitan sen nyt tähän)

3,5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl appelsiinicurdia

2 kananmunaa

100 g sulatettua margariinia tai voita

 

Epäonnistunut appelsiinicurd:

1 kananmuna

1 keltuainen

0,5 dl sokeria

2 appelsiinin mehu ( n. 1,25 dl)

50 g voita

2 tl vaniljasokeria

 

Appelsiinicurd: Laita kattilaan kananmuna ja keltuainen, sekoita hyvin. Lisää sokeri, appelsiinin mehu ja voi. Sekoittele keskilämmöllä kunnes seos sakenee. Nosta pois levyltä ja lisää vaniljasokeri.

Muffinssitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon epäonnistunut appelsiinicurd, kananmuna ja sulatettu rasva. Sekoita. Jaa muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 min.(Minulle tuli 9 kpl)

Tein osaan muffinsseja marenkikuorrutteen ja kuorrutteen alle laitoin appelsiinimarmeladia. Marenkikuorrute ei onnistunut, kuten kuvasta näkyy, joten se siitä. Osassa muffinsseja on päällä appelsiinimarmeladia.

appelsiinicurd-muffinsit-normal.jpg