Olen leiponut nyt niin monta päivää sämpylöitä, että ajattelin olevan aika tehdä välillä jotain muutakin. Tosin yksi sämpyläohje odottaa tekijäänsä... Tänään netistä hain jotain helppoa ohjetta ja löysin monta pikapullan ohjetta, jotka olivat enemmän tai vähemmän samanlaisia. Toisissa ohjeissa piti taikinaa vaivata ja kohottaa, mutta tässä ohjeessa ainekset vain sekoitetaan keskenään ja vuoka uuniin ja n. 20 min päästä on pulla valmista. Tosi nopea ja vaivaton tehdä, jos esim. yllätysvieraita ilmestyy ovelle.

Mietin kahvia juodessani, että tämä pikapullan ohje voisi toimia mustikkapiirakan pohjana. En muista missä blogissa oli taikinaan sekoitettu mustikoita, joten siitä varmaan lähti ajatus, jos laittaisikin mustikat taikinan päälle. Leivontablogeissa oli laitettu pikapullan päälle erilaisia kuorrutteita, mutta minä päätin kokeilla ihan perusjutulla ensi alkuun.

Pikkuleipurit äidin avuksi mukaan leivontaan, niin äidin ei tarvitse muuta kuin toimia itse apuleipurina, niin helppo on tämä ohje toteuttaa. Kannattaa kokeilla, jos ulkona pakkanen paukkuu...

Taikina:

3,5 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl jauhettua kardemummaa

0,5 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 kananamuna

2 dl maitoa

75 g sulatettua voita tai margariinia

Pinnalle:

Raesokeria

(rouhittua pähkinää)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeria kulhossa keskenään. Riko kananmuna ja kaada se maidon ja voisulan kanssa jauhoseoksen päälle. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. (Vältä liikaa sekoittamista)

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (halkaisija n. 22 cm tai 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle raessokeria ja halutessasi pähkinärouhetta (minä jätin tämän pois).

Kypsennä uunin keskiosassa n. 15 min, (Minun uunissani aikaa kului n. 20 min) kunnes pullan pita on kauniin ruskea.

Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Vinkki: Pikapullan voi parhaimmillaan paistopäivänä. Pakasta ylijääneet palat.

pikapulla-normal.jpg

Pikapullaohjeen löysin: www.kodinkuvalehti.fi

Sokeri-kaneliseoksessa pyoritellyt omenapalat upotettuna taikinan päälle voisi myös toimia....