Pirkka 4/2014 lehdessä oli näiden leivonnaisten ohje, joka kiehtoi sen verran, että päätin kokeilla. Perheemme kriittisin makutuomari piti näistä leivonnaisista. Maistuivat kuulemma hyviltä suoraan pakastimesta otettuina ilman sulatusta. No, makuelämyksensä kullakin.

Pohja:

150 g margariinia / voita

0,5 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

3 dl vispikermaa

3 dl fariinisokeria

1 rkl voita

(ripaus sormisuolaa)

Kuorrutus:

150 g tummaa suklaata

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään 40 min kovettumaan.

2. Kauli kauramurotaikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, jonka koko on suunilleen 25 x 30 cm.

3. Siirrä levy leivinpaperin päällä pellille ja kypsennä 200 asteessa noin 10 min. Jäähdytä.

4. Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja keitä kokoa ajan sekoittaen noin 20 min, kunnes seos sakenee. (Minä sekoittelen usein jopa 40 min). Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle. (Tässä kohdin minä odottelen yleensä jonkin aikaa, jotta kinuski jähmettyy sen verran, että ei lähde valumaan pohjan päältä). Anna kinuskin jäähtyä.

5. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä kinuskin päälle. Levitä varovasti, jotta kinuski ei juokse alta karkuun. Anna leivonnaisen kovettua jääkaapissa. Ota levy huoneenlämpöön 10 min ennen paloittelua. Paloittele levy tukevalla veitsellä noin 4,5 x 4,5 cm neliöiksi.

Miljon%C3%B6%C3%B6rin%20leivokset-normal