paprika-sipulipiirakka-normal.jpgl

Tämä piirakka piti tehdä iltapalaksi, kun jääkaapissa oli yksinäinen paprika, pari sipulia ja rippu juustoa ja kermaa.

Pohjan ohje on Yhteishyvän Ruoka lokakuu 2013 liitteestä. Pohja on ihanan murea. Tein tällä ohjeella myös Ruoka -liiteessä olevan meetvursti-paprikapiirakan. Tonnikalapiirakka tällä pohjalla tehtynä oli myös tosi hyvä.

Täyteen sävelsin itse sen mukaan mitä kaapista löytyi.

Pohja:

2 dl venhäjauhoja

1 dl perunasosehiutaleita (minä käytin Pirkan perunamuusijauhetta)

125 g margariinia

1-2 rkl vettä

Täyte:

1 paprika

2 sipulia

muutama jalopenosiivu  (jos haluaa hieman potkua)

n. 2 dl juustoraastetta

2 dl kermamaitoa

2 kananmunaa

suolaa, mustapippuria, sokeria

Ohje:

Nypi jauhot, perunahiutaleet ja rasva kulhossa. Kun seos on murumainen, niin lisää kylmä vesi ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita jääkaappiin siksi ajaksi, kun valmistat täytteen.

Kuullota sipulit ja lisää lopussa paprika ja ota levy pois päältä, jätä seos hautumaan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

Riko kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki (ei vatkata sen kummemmin), lisää kermamaito, juustoraaste ja hieman mustapippuria ja suolaa,

Kauli jääkaapista ottamasi taikina ja siirrä se piirakkavuoan (halkasija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Leivtä pohjalle sipuli-paprikaseos ja lisää muutama jalopenosiivu silputtuna pienemmiksi palasiksi. Valuta päälle kermamaitojuustoseos ja halutessasi vielä juustoraastetta.

Paista  200-asteisessa uunissa uunin keskitasolla noin 25 min. Paistoaika on riippuvainen uunistasi. Kun piirakan pohja on kivan ruskea ja päällinen saostunut ja saanut hieman väriä, niin piirakka on valmis. Lasivuoasta näkee hyvin pohjan paistumisen.

Lähteet: Yhteishyvä lokakuu 2013 liite