Käväisimme mattimyöhäisinä Satakunnassa jo aiemmin vietetyillä synttäreillä ja vein mukanani tämän kakun, joka tuntui saavan kannatusta.

Pohja:

200 g kaurakeksejä

90 g margariinia

Täyte:

2,5 dl kermaa

1 prk sitruunarahkaa

1 prk kondensoitua maitoa

3/4 dl sitruunan mehua

5 liivatetta

Kiille:

3 dl mehua (sitruunatäysmehu (Rainbow), vettä ja hieman sokeria)

3 liivatetta

Sulata margariini. Murskaa keksit. Yhdistä ainekset ja painele leivinpaperilla (vain pohja) vuorattuun irtopohjavuokaan keksi-margariiniseos.Laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää rahka, kondensoitu maito ja sitruunan mehu.Jätä mehua 2 rkl, johon sulatat liivatteet.

Kuumenna 2 rkl sitruunan mehua ja lisää liivatteet kuumaan nesteeseen.

Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte keksimassan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunniksi.

Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Kuumenna 2 rkl sitruunan mehua tai muuta mehua ja lisää liivatteet kuumaan mehuun. Lisää kuuma mehu kuumentamattoman mehun joukkoon ja kaada hyytyneen täytteen päälle. (Halutessasi lisää muutama tippa keltaista elintarvikeväriä mehuun).

Hyydytä seuraavaan päivään.

p%C3%A4%C3%A4sis%C3%A4isen%20tuorejuusto