Joulua odotellessa päätin kokeilla erilaisten jouluisten makujen yhdistelemistä tuorejuustokakussa. Luin netistä erilaisia suklaamoussen ohjeita ja lopputuloksena oli, että tein oman suklaamoussetuorejuustokakun ohjenuorana netistä löytämäni erilaiset suklaamousseohjeet.
Keksipohja:
175 g pipareita
75 g voita tai margariinia
Suklaamousse:
4 dl kermaa
200 g tuorejuusto (maustamaton)
150 g tummaa suklaata (voit toki käyttää muutakin suklaata)
0,5 dl sokeria
2 rkl kahvia
3,5 liivatetta.
Kiille:
3 dl glögiä
3 liivatetta
Ohje:
Sulata rasva ja murskaa piparit ja yhdistä ainekset. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi. Laita jääkaappiin siksi ajaksi,kun valmistat moussen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Varkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sula suklaa ja sokeri.Kuumenna kahvi ja lisää joukkoon liivatteet. Lisää seos ohuena nauhan tuorejuuston joukkoon. Nostele kerma seoksen joukkoon varaovasti sekoitellen.Kaada seos piparipohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta mousse tasoittuu tasaiseksi. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Valmista kiille päälle. Liuota liivatteet kylmässä vedessa. Kuumenna 2 rkl glögia ja lisää liivatteet. Kaada seos lopun glögin joukkoon ja kaada hyytyneen moussen päälle. Anna hyytyä vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
Koriste haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.