Itsenäisyyspäivän ja poikani nimipäivän kunniaksi tein tämän tuorejuustokakun, jonka ohje on KRuoka -lehden joulunumerosta. Pohjan tein kekseistä ohjeesta poiketen ja ohjeen karpalon korvasin puolukalla.

Ohje on tarkoitettu pieneen irtopohjavuokaan, jonka halkaisija n. 18 cm.

Keksipohja:

n. 88 g Diggestive-keksejä

n. 45 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa

180 g maustamatonta tuorejuustoa

Kinuskitäyte:

1 dl kuohukermaa

0,75 dl fariinisokeria

1 rkl sokeria

2 liivatelehteä

1 rkl kevytmaitoa

Puolukkatäyte:

2,5 dl (n. 150 g) puolukoita

4 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

1 rkl kevytmaitoa

Koristelu:

0,5 dl kuohukermaa

100 g tummaa suklaata

0,5 rkl voita

 

Ohje: Kinuskitäytteen kinuskikastikkeeseen voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Jäähdytä ja laita sen jälkeen jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään tai jos teet samana päivänä, niin laita kylmään vesihauteeseen jäähtymään.

Pohja: Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota kerma täytettä varten ja sekoita tuorejuusto joukkoon ja jaa massa kahteen kulhoon.

Kinuskitäyte: Pane liivatteet kylmään veteen. Voit tässä vaiheessa laittaa myös puolukkatäytteen liivatteet.Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtotuorejuustoseos ja sokeri keskenään. Kuumenna maito ja sekoita siihen kuiviksi puristetu liivatelehdet ( 2 kpl).  Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte keksipohjan päälle.

Puolukkatäyte: Soseuta puolet hieman sulaneista puolukoista sauvasekoittimella. Sekoita karpalosose, kermavaahtotuorejuustoseos, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon loput puolukat. Kuumenna maito ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet ( 4 kpl). Kaada liivateseos ohuean nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä puolukkatäyte kinuskitäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Koristelu: Kuumenna kerma kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Valuta lämmin suklaa haluamallasi tavalla tuorejuustokakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Puolukka-kinuskikakku2.jpg