Minttu-suklaarahka kuullosti tosi hyvältä, joten tässä taannoin piti sitä siis kokeilla.Tässä ohje, jonka olen itse aikojen saatossa puuhastellut.

Keksipohja:

175 g keksejä

75 g voita tai margariinia ( itse olen nykyisin siirtynyt voin käyttäjäksi)

Täyte:

200 g minttu-suklaarahkaa (tai haluamasi rahka)

3 dl kermaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua (vesi / limemehu / tai muu haluamasi mehu)

Kiille:

2 dl mehua (esim. päärynämehu / lime-sitruunamehu)

2 liivatelehteä

pari / kolme tippaa vihreää väriainetta

 

Ohje: Sulata voi, murskaa keksit ja yhdistä. Painele muruseos irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri ja sokeri.

Kuumenna mehu ja lisää liivatteet. Lisää liivatteet ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada seos keksipohjan päälle, kopista hieman vuokaa, jolloin täyte mukautuu vuokaan tasaisemmin. Anna hyytyä vähintään 4 h jääkaapissa tai yön yli.

Kiille: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna  2 rkl mehua ja sulata liivatteet siihen, lisää kuuma seos loppuun kylmään mehuun ja lisää väriaine. Kaada mehu pohjan päälle. Minä käytän apuna ruokalusikkaa, kun kaadan mehun pohjan päälle. Ei tiedä miksi, mutta jotenkin tämä vain on kiva tapa kaataa mehua pohjan päälle.

Laita vuoka takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 2h.

Koristele lopuksi mansikoilla.

Minttu-sulkaarahkahyydykekakku2.jpg