Viikonloppuna vietetyille syntymäpäiville tein tämän kinuskipäällysteisen ja kinuskikermatäytteisen täytekakun.
Täytekakun pohjana käytän kaikea saman verran -periaatteella tehtävää pohjaa. Vehnäjauhoja laitan hieman enemmän kuin kananmunia ja sokeria.
Tämän kakun täytteenä oli kinuskikerma ja vadelmahilloa. Kostuksessa käytin vadelmamehua.
Kinuskikerma: 2 dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria. Kiehauta kattilassa ja laita jääkaappiin (seoksen jäähdyttyä) odottamaan seuraavaan päivään.
Kakun päällä oleva kinuski: 2,5 dl kermaa ja 2,5 dl fariinisokeria. Keitä seosta hiljakseen noin 20-30 min eli kunnes seos on sopivan jämäkkää, mutta ei kuitenkaan liian kovaa, koska silloin täyte lohkeilee ikävästi leikattaessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.