Tänään piti tehdä aivan erilaisia sämpylöitä, mutta kun ei lue ohjetta kunnolla, niin sämpylät saavatkin aivan erilaisen maun. Sämpylät kuitenkin onnistuivat hyvin alkuperäistä ohjetta tuunaten ja nämä sämpylät ovat nyt minun listani kärjessä.Alkuperäinen ohje on www.myllynparas.fi -sivustolta nimeltään aamusämpylät. Laitan tähän tuunaamani ohjeen, jota mielestäni kannattaa kokeilla.

Taikina:

3 dl vettä

puolet kuivahiivapussista (a´11 g)

1 tl suolaa

1,5 rkl siirappia

2 rkl rypsiöljyä

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl ruisjauhoja

n. 3,5 dl vehnäjauhoja

 

Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi ja kaada taikinakulhoon. Lisää kuivahiiva, siirappi, kaurahiutaleet ja ruisjauhot. Jätä taikina tekeytymään tässä vaiheessa n. 15 min tai kunnes taikina alkaa kuplia. Lisää suola ja puolet vehnäjauhoista ja lisää rypsiöljy. Lisää venhäjauhoja sen verran, että taikina irtoaa juuri ja juuri taikinakulhon reunoista. Mitä pehmeämpi taikina sen parempia sämpylöitä tulee.Jätä taikina kohoamaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Leivo sämpylöiksi ja kohota vielä n. 15-20 min. Paista sämpylät kiertoilmauunissa 200 astessa 10-15 min. Minulle sämpylöitä tuli 9 kpl.

ruis-kaurahiutales%C3%A4mpyl%C3%A4t-norm

Hiiret taas ehtivät ennen valokuvaamista...