Olen nyt kokeillut neljä erilaista versiota suolaisista hyrristä, joista kaksi on nyt täällä. Tänään tehdyt hyrrät olivat kyllä tosi hyviä, yksi maistelija söi yhdeltä seisomalta neljä, joten se jo kuvaa näitä hyrriä.Kannattaa ilman muuta kokeilla.

Taikina:

1,5 dl vettä

25 g hiivaa (laitoin pussillisen kuivahiivaa)

1 tl suolaa

2 tl sokeria

1 rkl tomaattipyrettä (minä laitoin tomaattiketsuppia ja hyvin toimi)

5-6 dl vehnäjauhoja

0,5 dl juoksevaa margariinia (minä sulatin tuon määrän margariinia)

 

Merjan täyte:

jauhelihaa maustettuna fajitamausteseoksella + vettä

kevyt Italian yrtit -tuorejuusto (Pirkka)

paprikaa

valkosipulimurskaa

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyre. Lisää jauhot ja margariini ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota puolisen tuntia liinalla peitettynä. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Lisää haluamasi täyte. Kääri rullalle. Leikkaa rulla 18 palaan. Nostata. Voitele hyrrät kananmunalla. Paista levinpaperin päällä 225 -asteisesa uunissa n.15 min. Minä paistoin 200 asteessa 12 min. HUOM! Paistoaika riippuu taas uunistasi.

Täyttettä varten paista jauheliha ja lisää fajitamausteseos. Jätä jäähtymään. Pilko paprika pieniksi paloiksi ja lisää tuorejuustoon, puserra joukkoon valkosipuli. Levitä tuorejuustotäyte taikinan päälle ja lisää jauhelihaseos.

jauhelihahyrr%C3%A4tMerjan%20omalla%20t%

 

Taikinan ohje löytyi täältä: www.etsiresepti.fi