Leivontainnostus iski näin joulun alla ja piti kokeilla Mette Blomsterbergin kreemiohjetta sekä sokerikoristetta. Leivoksissa on täällä blogissani olevien helppojen mokkapalojen taikina pohjana sillä erotuksella, että lisäsin taikinaan vielä 100 g tummaa suklaata rouheina paloina.Paistoaika minun uunissani oli 15 min.Paistoin leivokset muffinivuossa.

 

Kreemi:

3 dl kermaa

1 1/4 liivattta

 

Kiehauta kerma, älä kuitenkaan niin, että päälle muodostuu kuori. Lisää vedessa n. 5 min liuonneet liivatteet. Koko Suomi leipoo -ohjelmassa neuvottiin, että liivatteita ei saisi pitää kauempaa kuin 5 min. vedessä, jotta hyytyämiskyky ei liivatteista häviä.

Laita kelmu tiiviisti kerman päälle niin, että ilmarakoja ei jää. Laita kerma jäähtymään  jääkaappiin ainakin 2 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään

Ota hyytynyt kreemi jääkaapista ja vispaa se vielä vaahdoksi. Purstota kreemi leivosten päälle ja nauti.

Laitan vielä sokerikoristeen ohjeen, jos joku innokas kokeilija haluaa tehdä. Ainekset ovat helpot, mutta en tiedä oliko koriste niin hyvänmakuinen, ehkä sulatin sokeria liian kauan, vaikka en omasta mielestäni. Tarkan makuaistin omaava juniorimme oli sitä mieltä, että sokerikoristeessa oli palaneen maku.

100 g tomusokeria (minä tein kokeilun 50 g:lla)

Sulata tomusokeri kattilassa. Nosta nokareita lusikalla leivinpaperin päälle ja vedä varmoin ja määrätietoisin vedoin metallilastalla ohuemmaksi levyksi. Ole nopea seos jämäköityy nopeasti. Kun koristeet ovat kovettuneet ja jäähtyneet, laita toinen leivinpaperi päälle, käännä ympäri ja irrota lastut.

suklaaleivos3.jpgsuklaaleivos2.jpgsuklaaleivos.jpgsuklaaleivokset.jpg