Kummitytön synttäreille teimme mieheni kanssa yhteistyössä tämän todella suklaisen tuorejuustokakun.Suklaamoussen ohjeen nappasin netistä ja keksipohjan olen kehitellyt itse sopivaksi suhteiltaan.

Keksipohja:

175 g Digestive -keksit

75 g voita

 

Suklaamousse:

200 g tuorejuusto (maustamaton)

200 g taloussuklaata (minä käytän Brunberg -suklaata)

3 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

1,25 dl sokeria

1 rkl kahvia

4 liivatetta

 

Suklaakuorutus:

200 g tummaa suklaata (mikään ei estä käyttämästä jotain muutakin suklaata)

50 g voita

1 dl kermaa

 

Ohje: Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset kulhossa ja painele irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Laita odottamaan jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää sokerit. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää suklaa tuorejuuston joukkoon, Kuumenna kahvi ja lisää liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisäää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen tai kevyesti vatkaimella sekoittaen.

Kaada seos keksipohjan päälle. Kopauttele vuokaa pöytää vasten, niin saat seoksen päältä sileäksi. Anna hyytyä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Sulata suklaa ja voi kuorutusta vartan vesihauteessa. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.

Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja saostua. Kuorruta pohja ja koristele haluamallasi tavalla.

Omasta mielestäni vähemmän on enemmän.

Sitten ei muuta kuin nauttimaan. Varoituksen sana; tämä kakku on todella makeata, joten aloita herkuttelu varovaisesti.

 

20151003_144611.jpg