Näiden hyrrien taikina oli mielestäni niin hyvä ja helppo tehdä, että pakko oli vielä tehdä yksi kokeilu. Jääkaapissa oli sopivasti erilaisia aineksia, joista sai mielestäni toimivan täytteen. Kehittämäni täyte oli niin "vetinen", että rullalle kierittäminen oli hieman haastavaa. Laitoin nämä hyrrät paperisiin muffinivuokiin, joka oli virhe, koska taikina tarttui ikävästi kiinni vuokiin. Ensi kerralla otan käyttöön muffinivuokani, jossa on 12 muffinikoloa ja riittäävän kokoinen tähän taikinaan.
Taikina:
1,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyrettä (minä laitoin tomaattiketsuppia ja hyvin toimi)
5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa margariinia (minä sulatin tuon määrän margariinia)
Ohje taikinan tekemiseen löytyy "jauhelihatäytteiset hyrrät" ohjeesta.
Tomaattikastikepohjainen täyte:
Tomaattikastike (ohje löytyy sivustollani olevasta pizzaohjeesta)
mustapekkajuustoa
tuoretta basilikaa
valkosipulia
tomaattia
Keitä tomaattikastike.Hienonna mustapekka veitsellä, samoin basilika, murskaa valkosipulit ja pilko tomaatti. Yhdistä mustapekka, basilika, valkosipuli ja tomaatti. Levitä tomaattikastike (ei kannata laittaa kaikkea) pohjan päälle ja tämän jälkeen mustapekkaseos. Kääri rullalle ja laita muffinivuokiin (ei mielellään paperisiin,koska taikina jää kiinni). Kohota, voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 12 min. HUOM! Paistoaika riipppuu jälleen omasta uunistasi.
Taikinan ohje löytyi täältä: www.etsiresepti.fi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.