Lueskelin vanhoja KuntoPlus -lehtiä ja siellä oli artikkeli, että pari palaa laadukasta suklaata päivässä on paikallaan. Suklaassa pitää olla mahdollisimman korkea kaakaopitoisuus. Jos syöt tummaa suklaata 80 g, niin sen kuluttamiseksi pitää kävellä 6,8 km.
1. päivä
Kanapyttipannu ja kananmuna
- lisukkeet; kurkku/tomaatti/raejuusto
jälkiruoka: kahvi ja itsetehty kaurakeksi
2. päivä
salaatti, itsetehty salaattikastike, tumma leipä
- jääsalaatti
- kurkku/tomaatti
- mozzarella
- halloumi - juusto paistettuna
- raejuusto
jäkiruoka: kahvi ja pala tummaa suklaata
3. päivä
vihannesröstit ja jauhelihapihvit
jäkiruoka: kahvi, puolukka-kauratoscapiirakkapala ja vaniljajäätelöä
4. päivä
tomaattikeitto ja vaalea leipä
jälkiruoka: rahkainen panna cotta marjoilla (ohje löytyy KuntoPlus -lehdestä)
Panna cotta; annos 1 henkilölle / 2 dl
1 dl kuohukermaa
1 liivatelehti
25 g vadelmia
25 g sokeria
1/4 vaniljatanko
1 dl maustamatonta skyria tai pehmeää maitorahkaa
Ohje: Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljansiemenet. Ota kattila levyltä pois ja anna seistä 10 min. Siivilöi kerma ja kaada takaisin kattilaan. Liota liivatelehteä 3 min kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja liuota pieneen määrään kuumaa vettä. Anna liivatteen vähän jähtyä. Sekoita skyr tai maitorahka hieman jäähtyneen kerman joukkoon. Lisää liivate hyvin sekoittaen ja kaada seos pieneen kulhoon, johon mahtuu 2 dl. Anna hyytyä jääkaapissa 4 h. Koristele tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla.
5. päivä
jauhelihacrepit:
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
hieman suolaa (oman maun mukaan)
Mittaa maito kulhoon, lisää vehnäjauhot sekoittaen ja viimeksi kananmunat yksitellen. Jätä turpoamaan n. 1/2 h. Tee sillä välin täyte. Täytteen perusteet on otettu Hellapoliisin -sivustolta.
Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
suolaa, mustapippuria, rakuunaa ja mahdollisesti muita haluamiasi mausteita
2 dl ruokakermaa (maustamatonta tai maustettua)
2 rkl ketsuppia
2 rkl vehnäjauhoja
juustoraastetta
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon paprika, mausteet ja vehnäjauhot. Sekoita hieman ja lisää lopuksi ruokakerma ja anna tekeytyä jonkin aikaan.
Paista crepit ja lisää jokaisen päälle täytettä, rullaa ja laita juustoraastetta lopuksi.
Uuni 200 astetta ja ota ruskea väri juustoon. Nauti, on täyttävä ruoka.
- lisukkeena: kurkku/tomaatti/raejuusto
jälkiruoka: kahvi ja puolukkamurupiirakkapala jäätelön kera
6.päivä
porsaan pihvi ja hasselbackan perunat, bernaisekastike
- lisukkeena: kurkku/tomaatti, keitetty kukkakaali
jälkiruoka: kahvi ja pala tummaa suklaata
7. päivä
pulled pork kanasta ja riisi
lisukkeena: kurkku/tomaatti/raejuusto
jälkiruoka: kahvi ja pala tummaa suklaata
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.