Lueskelin vanhoja KuntoPlus -lehtiä ja siellä oli artikkeli, että pari palaa laadukasta suklaata päivässä on paikallaan. Suklaassa pitää olla mahdollisimman korkea kaakaopitoisuus. Jos syöt tummaa suklaata 80 g, niin sen kuluttamiseksi pitää kävellä 6,8 km.

1. päivä

Kanapyttipannu ja kananmuna

- lisukkeet; kurkku/tomaatti/raejuusto

jälkiruoka: kahvi ja itsetehty kaurakeksi

2. päivä

salaatti, itsetehty salaattikastike, tumma leipä

- jääsalaatti

- kurkku/tomaatti

- mozzarella

- halloumi - juusto paistettuna

- raejuusto

jäkiruoka: kahvi ja pala tummaa suklaata

3. päivä

vihannesröstit ja jauhelihapihvit

jäkiruoka: kahvi, puolukka-kauratoscapiirakkapala ja vaniljajäätelöä

4. päivä

tomaattikeitto ja vaalea leipä

jälkiruoka: rahkainen panna cotta marjoilla (ohje löytyy KuntoPlus -lehdestä)

Panna cotta; annos 1 henkilölle / 2 dl

1 dl kuohukermaa

1 liivatelehti

25 g vadelmia

25 g sokeria

1/4 vaniljatanko

1 dl maustamatonta skyria tai pehmeää maitorahkaa

Ohje: Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljansiemenet. Ota kattila levyltä pois ja anna seistä 10 min. Siivilöi kerma ja kaada takaisin kattilaan. Liota liivatelehteä 3 min kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja liuota pieneen määrään kuumaa vettä. Anna liivatteen vähän jähtyä. Sekoita skyr tai maitorahka hieman jäähtyneen kerman joukkoon. Lisää liivate hyvin sekoittaen ja kaada seos pieneen kulhoon, johon mahtuu 2 dl. Anna hyytyä jääkaapissa 4 h. Koristele tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla.

5. päivä

jauhelihacrepit:

5 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

hieman suolaa (oman maun mukaan)

Mittaa maito kulhoon, lisää vehnäjauhot sekoittaen ja viimeksi kananmunat yksitellen. Jätä turpoamaan n. 1/2 h. Tee sillä välin täyte. Täytteen perusteet on otettu Hellapoliisin -sivustolta.

Jauhelihatäyte:

400 g jauhelihaa

1 paprika

1 sipuli

suolaa, mustapippuria, rakuunaa ja mahdollisesti muita haluamiasi mausteita

2 dl ruokakermaa (maustamatonta tai maustettua)

2 rkl ketsuppia

2 rkl vehnäjauhoja

juustoraastetta

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon paprika, mausteet ja vehnäjauhot. Sekoita hieman ja lisää lopuksi ruokakerma ja anna tekeytyä jonkin aikaan.

Paista crepit ja lisää jokaisen päälle täytettä, rullaa ja laita juustoraastetta lopuksi.

Uuni 200 astetta ja ota ruskea väri juustoon. Nauti, on täyttävä ruoka.

- lisukkeena: kurkku/tomaatti/raejuusto

jälkiruoka: kahvi ja puolukkamurupiirakkapala jäätelön kera

6.päivä

porsaan pihvi ja hasselbackan perunat, bernaisekastike

- lisukkeena: kurkku/tomaatti, keitetty kukkakaali

jälkiruoka: kahvi ja pala tummaa suklaata

7. päivä

pulled pork kanasta ja riisi

lisukkeena: kurkku/tomaatti/raejuusto

jälkiruoka: kahvi ja pala tummaa suklaata