Olen kokeillut nyt useamman sämpylätaikinan ja tänään kehittelin oman ja hyvää oli. Hiivaleipäjauhot on se juttu, joka on minun mieleeni sämpylöissä.
Taikina:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,25 dl öljyä
0,5 dl ruisrouhetta
0,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sämpyläjauhoja
loput hiivaleipäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi,lisää hiiva, suola, siirappi, ruisrouhe ja kaurahiutaleet. Sekoita ja lisää sämpyläjauhot ja öljy. Lisää hiivaleipäjauhoja sen verran, että taikina irtoaa juuri ja juuri astiasta. Kohota noin 30 min. Pyörittele sämpylät ja kohota liinan alla noin 15 min. Paista 225 asteessa noin 10-15 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.