Jouluksi pitää saada kahvipöytään pullaa ja kun tykkään kokeilla kaikkea ja kaapissa oli mantelijauhoja, niin siitä nettiin googlettamaan, niin johan löytyi sopiva ohje ja makukin oli ihan kohdillaan. Jos pidät mantelista, niin kokeile ihmeessä.

Taikina:

4 dl vettä (minä laitoin maitoa)

40 g hiivaa

1,5 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

n. 11,5 dl vehnäjauhoja (minä käytin ehkä n. 1,5 dl vähemmän)

100 g sulatettu voita

 

Mantelimassa:

125 g mantelijauhetta

100 g tomusokeria

50 g voita

1 tl vettä

 

Toscakuorrute:

100 g voita

100 g mantelilastuja

1 dl sokeria

1.Valmista ensin pullataikina. Liota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva, sokeria ja suola.

Lisää kardemumma ja jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen. Kun noin puolet jauhoista on lisätty lisää sulatettu voi. Alusta loput jauhot taikinaan. Kohota liinan alla peitettynä puolisen tuntia.

2.Valmista mantelimassa. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Lisää sula voi ja tilkka vettä, jotta saat sopivan murumaisen seoksen.

3.Kauli puolet taikinasta 25x55 cm kokoiseksi levyksi.Sivele voisulalla ja murustele puolet mantelimuruseoksesta ympäri levyä. Rullaa ja leikkaa 20 viipaleeseen. Asettele viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle kierrepuoli ylöspäin. Leivo lopputaikina samoin ja asettele jatkoksi uunipannulle esim. 5x8 pullaviipaletta. Välit kohoavat umpeen, kun pulla nousee.

4.Kohota hyvin liinalla peitettynä, vähintään 30 min.

5.Paista 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla 15 min. (Minä paistoin 10 min)

6.Valmista tosca. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.

7.Ota pullapelti uunista ja leivtä tosca pullan pinnalle. Paista vielä kymmenisen minuuttia.

Taikina riittää hyvin kahteen bostopullaan, jos laitat palat pyöreään irtopohjaiseen vuokaan, kuten minä tein.

MANTELIBOSTON-normal.jpg

Alkuperäinen ohje: www.pirkka.fi tai www.ruokailmio.blogspot.fi