Jääkaapissa oli kokonainen suklaalevy ja jälleen netti auki ja katsomaan sopivaa suklaakakun ohjetta. Aikani netissä seikkailtuani silmään pisti tämä capuccinokakku.Lopputuloksena mehevä kakku, mutta itse capuccino ei mielestäni maistunut tarpeeksi, mutta ohjeessa minua kiehtoi pikakahvijauhe, jota en ole käyttänyt leivonnassa moneen vuoteen.

Ainekset:

200 g margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl maitoa

2 pussia (á 12 g) capuccino-pikakahvijauhetta

100 g tummaa suklaata rouhittuna (minulla oli Fazerin maitosuklaata)

 

Kuorrutus:

1 pussi (á 12 g) capuccino-pikakahvijauhetta

3 dl tomusokeria

2 rkl appelsiinimehua tai vetta

 

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maitoa hieman esim. mikrossa ja sekoita joukkoon capuccinojauhe. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja capuccinoseosta. Sekoita joukkoon rohittu suklaa.Voitele ja korppujauhota noin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 min. HUOM! Paistoaika riippuu jälleen uunistasi. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Sekoita kulhossa capuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää joukkoon hieman lämmitetty mehu tai vesi (Minä laitoin veden kylmänä ja hyvin toimi.).Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

cappuccinokakku-normal.jpg

 

Alukuperäinen ohje löytyy täältä: www.yhteishyva.fi