Lomalla voi toteuttaa itseään mielin määrin ja minä aloitin toteuttamisen heti ensimmäisestä lomapäivästä.

Löysin aikoinaan alla olevan ohjeen netistä, mutta en tietenkään muista mistä sen olen napannut, joten pahoitteluni asian johdosta. Tarkemmin, kun katsoin ohjetta, niin itse asiassa taikina on vain suoraan  netistä otetun ohjeen mukainen ja täyte on tuunattu oman mieltymykseni mukaisesti yhdistellen parin ohjeen täyteaineksia.

Taikina on melkoisen pehmeä, jonka vuoksi ulkonäkö ei ole täysin onnistunut, kun en meinannut saada lihapiirakoita irti leivinpaperista, johon ne laitoin kohoamaan. Olisi ehkä auttanut, jos olisin ripotellun ensin vehnäjauhoja leivinpaperille.

Lihapiirakka:

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

12 dl vehnäjauhoja

100 g voita tai margariinia

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipuli

2 dl - 3 dl keitettyä puuroriisiä

1 rkl sinappia

1 rkl ketsuppia

suolaa, mustapippuria

 

Valmista ensin riisipuuro. Ohje löytyy riisipussin kyljestä.

Valmista taikina. Sulata rasva, lämmintä maito ja kaada maito kulhoon, lisää suola ja hiiva. Sekoita jauhot vähitellen ja lopuksi sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Laita taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi leivinliinalla peiteltynä.

Taikinan kohotessa voit valmistaa täytteen loppuun. Silppua sipuli, paista jauheliha ja lisää hieman ennen kuin jauheliha on täysin paistunut silputtu sipuli ja puristettu valkosipuli. Lisää haluamasi mausteet. Lisää jauhelihaseos jäähtyneeseen riisipuuroon.

Kauli taikina levyn muotoiseksi ja ota siitä  pyöreällä muotilla haluamasi kokoisia paloja. Laita täytettä keskelle, voitele reunat vedellä ja painele tiukasti kiinni. Haarukka on hyvä apuväline.

Anna lihapiirakoiden kohota vielä noin 15 - 20 min.

Kuumenna öljy ja aloita paistaminen.Paista lihapiirakoita n. 2 min per puoli ja nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle. Halutessasi voit valuttaa enimmät rasvat ensin talouspaperin päälle ja siitä siirtää lihapiirakat ruokailijoiden nauttittaviksi.

image1%20%5B5203%5D.jpg