Marengien teko ei olekaan niin helppoa kuin voisi ajatella. Tämä totuus tuli todistetuksi jälleen kerran, kun suunnittelin, että mitä veisin tuliaisina savusaunailtaan.

Ensimmäinen erä meni pannukakuksi, mutta seuraavat onnistuivat; kiitos googlettamisen.

Kun aloitat tekemään marenkeja, niin muista seuraavat asiat:

- välineet pitää olla puhtaat ja kuivat

- lasi- tai teräskulho

Marengit:

2 kananmunan valkuaista

100 g sokeria

Ohje: Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, että yhtään keltuaista ei pääse valkuaisten joukkoon tai valkuaisvaahto ei onnistu. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun käännät kulhot ylösalaisin ja vaahto pysyy jämäkästi kulhossa. Lisää sokeria ( sokeri voi olla tavallista kidesokeria tai erikoishienoa sokeria) vähitellen kovan valkuaisvaahdon joukkoon. Siis vähitellen esim. ruokalusikallisen kerrallaan. Vatkaa sokeri hyvin valkuaisvaahdon joukkoon.

Kun vaahto on valmista, lusikoi sen pursottimeen, joka ei saa missään tapauksessa olla rasvainen esim. kermavaahdon jäljiltä. Itse päätin, että kermavaahdon pursotukseen on oma pursotinpussi. Silikoninen pursotinpussi on hyvä.

Pursota vaahto leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Tästä annoksesta tulee pellillinen.

Sitten se tärkein vaihe. Olen kokeillut erilaisia kuivatusaikoja ja seuraava on hyväksi havaittu.

Laita uuni lämpenemään; 100 astetta, ennen marenkien vaahdottamista. Kuivata marenkeja ensin 1 h 40 min. Vähennä asteet 50 asteeseen ja anna marenkien kuivua vielä 1 h. Tämän jälkeen ota uuni poist päältä ja kuivat marenkeja vielä uunissa 1 h tai mahdollisesti yön yli.

Marenkien teko ei ole todellakaan nopeaa vaan kuivatus vie oman aikansa, mutta se kannattaa.

Mukavia herkutteluhetkiä, varsinkin lapset tuntuvat tykkäävän näistä herkuista. Vinkkinä lastenkutsuille tarjoamiseksi.

Marengit.JPG