Bataattia en ole työstänyt kovin usein, mutta näin jouluna maistuu itse tehty bataattilaatikko. Helppo tehdä, tosin bataatti on sen verran kova raaka-aine, että valjastin mieheni pilkkomispuuhaan.Minä puolitin ohjeen, kun meillä ei oikein muut ole innostuneeet tästä laatikosta. Puolituksella sain tehdyksi kaksi 0,5 litraista laatikkoa.

Ohje:

8 annosta

1 kg bataattia

2 dl kuohukermaa (alkuperäisessä ohjeessa oli ruokakermaa)

2,5 rkl korppujauhoja (alkuperäisessä ohjeessa oli 1 dl, mutta minä tein oman sovelluksen)

0,5 dl siirappia

1 kananmuna

2 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria (minä jätin tämän pois, koska en pidä ko. mausteesta)

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl inkivääriä

ripaus kanelia (tämä puuttui alkuperäisestä ohjeesta, mutta suosittelen tätä lisäystä)

Pinnalle:

2 rkl korppujauhoja

2 rkl voita

 

Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai hoyrystytä kypsiksi.

Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarkista vielä maku ja lisää mausteita, jos siltä tuntuu.

Kumoa seos uunivuokiin. Ripottele päälle korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla. Laita vielä muutama voinokare.

Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.Minun uunissani paistoaika oli noin 2 h 10 min.Pasitoaika on riippuvainen oman uunin tehokkuudesta.

Bataattilaatikko-normal.jpg

Alkuperäinen ohje löytyy: www.maku.fi