Katselin tässä joku päivä Foxilta Sara La Fountainin leipomista ja siitä sitten sai alkunsa tämä kokeilu. Olisin halunnut koekakusta punaisen, mutta elintarvikevärit olivat vanhentuneet, joten sen vuoksi piti sitten valita tämä kaakaolla värjätty osio.

Muokkasin alkuperäistä ohjetta, kun minulla ei ollut tuorejuustoa ja kahviakaan ei ollut jäänyt kahvipannnuun ja kostukeaineksetkin puuttuivat.Tein kahvin tilalle kaakaojuoman. Taisi vain tulla  suklaisempi pohja, nam.Tuorejuuston korvasin maidolla, jota lisäsin sen verran, että kuorrutuksesta tuli notkeaa. Kostukkeeksi käytin jääkaapista löytynyttä mansikkamehua.Vaniljasokeria jäi myös pois, mutta ei sekään makua haitannut.Kaiken kukkuraksi leivinjauhekin unohtui.

Alla alkuperäisen kakun ohje, josta tulee siis 3 kakkua. Alkuperäisen kakun nimi on siis karnevaalikakku, joka on mielestäni tosi kiva synttärikakuksi perheen pienemmille. Kannattaa käydä katsomassa kuva kakusta: www.24kitchen.fi.

fantasiakakku%20kaakao-osio-normal.jpg

 

Ohje:

375 g voita

4 dl sokeria

6 kananmunaa

6 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

 

Lisäksi:

2 rkl kaakaojauhetta

0,5 dk kahvia

1 dl appelsiinimehuha

1 tl keltaista elintarvikeväriä

1 tl punaista elintarvikeväriä

 

Kostutus:

0,5 appelsiinin mehua

1 rkl appelsiinin kuorta

3 rkl  vettä

3 rkl sokeria

 

Täyte ja kuorrutus:

6 dl tomusokeria

2 dl kaakaojauhetta

1,5 dl voita

4 rkl tuorejuustoa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja koppujauhota kolme irtopohjavuokaa.  Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Sekoita munat yksi tai kaksi kerrallaan massan joukkoon. Lisää joukkoon kuvat aineet ja sekoita tasaseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen taikinoista kahvi ja kaakao ja sekoita. Kaada appelsiinimehu kahteen muuhun taikinaan, toiseen niistä kaada keltainen elintarvikeväri ja toiseen punainen. Sekoita taikinat. Kaada taikinat irtopohjavuokiin. Paista uunissa n. 30-40 min, kunnes pohjat ovat kypsiä. HUOM! Minä paistoin tunnin ja 10 min kakku oli uunissa lämpö sammutettuna. Eli taas pitää tuntea oman uunin paistoajat.

Keitä kaikki kostukkeen aineet niin, että sokeri sulaa. Jäähdytä kostuke. Sulata voi. Sekoita sulatettu voi, tomusokeri ja kaakao yhteen. Sekoita seuraavaksi joukkoon tuorejuusto. Laita kuorrute jäähtymään jääkaappiin.

Kun pohjatkin ovat hieman jäähtyneet, aloita kokoaminen. Ota esim. keltainen kakku pohjimmaiseksi ja kostuta sitä. Laita täytettä ja nosta esim. ruskea pohja sen päälle. Kostuta ja laita täytettä. Nosta sitten pinkki pohja päällimmäiseksi ja kostuta sekin. Laita koko kakku kuorrutteen peittoon. Ennen tarjoilua koristele muovieläimillä, tikkareilla ja karkeilla ja kynttilöillä.

Muovieläinten ideana on se, että jokainen vieras saa kakun päältä yhden eläimen lahjaksi.

 

Alkuperäinen ohje löytyy täältä: 24kitchen.fi