Naistenpäivän kunniaksi leivoin Aamulehdessä 6.3.2013 ollen ohjeen mukaisesti tämän suklaamoussekakun. Pohjan kanssa oli hieman ongelmia, kun uunissa päällinen paloi ja tämä aiheutti sen, että kakku "lässähti" keskeltä, joka taas vaikutti siihen, että kakusta tuli hieman matalampi ja se taas aiheutti sen, että kakun leikkaamisen kanssa tuli ongelmia. Lisäksi muutin hieman ohjetta ja tein kuorrutuksen vain kakun päälle.Tumman suklaan sijaan käytin maitosuklaata, koska meillä yksi perheenjäsen ei oikein tykkää tummasta suklaasta.

Tulipahan tämäkin kakku kokeiltua, mutta tästä ohjeesta taidan hyödyntää jatkossa vain maitosuklaamoussetäytettä.

Kakkupohja:

200 g tummaa suklaata

50 g voita tai margariinia

6 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

0,5 dl vehnäjauhoja

 

Maitosuklaamousse:

200 g maitosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl kuohukermaa

 

Kuorrutus:

100 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata rasva ja lisää suklaapalat. Nosta kattila syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää mantelijauhe ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada vuokaan ja paista noin 1 tunti 175 asteessa.

Anna jäätyä hetki ennen vuoan irrotusta. Peitä kakku vuoalla ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Sulata maitosuklaapalat mikrossa. (Minä sulatin vesihauteessa). Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää jäähtynyt suklaa. Sekoita joukkoon kermavaahto.Halkaise kakku ja levitä väliin maitosuklaamousse. (Tästä tulee korkea kerros).

Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita suklaa sulaksi. Valuta suklaa jäähtyneenä kakun päälle ja reunoille. Jähmetä jääkaapissa.

suklaamoussekakku-normal.jpg