Laskiaispulliin tuli vatkatuksi koko kermapurkki, mutta suurin osa jäi kuitenkin käyttämättä, joten päätin tehdä kääretortun. Kääretortun pohja on otettu sivustolta www.pikkupaakari.vuodatus.net , samoin kreemitäyte, jota olen mukaillut omaan käyttööni. Kääretorttupohjan ohjeita on varmasti melkein yhtä monta kuin on tekijääkin, joten sen suhteen kannattaa tässäkin tapauksessa käyttää sitä pohjaa, joka itsesä tuntuu parhaalta. Tässä kuitenkin hyvä ja käyttökelpoinen pohja, joka rullaantuu hyvin.

Kääretorttu:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Kreemitäyte:

n. 63 g voita

n. 2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Kermatäyte:

n. 1,5 dl kermaa

n. 0,5 dl tomusokeria

50 g tuorejuustoa (maustamaton)

 

Hilloa oman mielen mukaisesti, minulla oli vadelmahilloa.

 

Kääretorttu: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos lusikalla, älä vatkaa enää vatkaimella.Paista 225 asteisessa uunissa n. 6-10 min oman uunin tehosta riippuen.

Kreemitäyte: Vatkaa voi ja tomusokeria vaahdoksi ja lisää lopuksi vaniljasokeri.

Kermatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri.

Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle. Laita jäähtyneen pohjan päälle ensin  ohut kerros voikreemia, sen jälkeen hillo ja lopuksi kermatäyte. Rullaa pitkältä sivulta. Laita jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy. Sitten ei muuta kuin nauttimaan. Tomusokeria voi vielä ripotella valmiin jääkaapista otetun tortun päälle. Tomusokeri tosin sulaa, kun laitat kääretortun jääkaappiin takaisin, mutta saahan sitä aina lisätyksi.

k%C3%A4%C3%A4retorttu%20oma%20kehitelm%C