Blogissani on mehevän vuokaleivän ohje, jota hieman tuunaten tein tänään sämpylöitä. Nämä sämpylät taitavat olla parhaat, joita tähän mennessä olen tehnyt.

 

Taikina:

2,5 dl vettä

6 g kuivahiivaa

0,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

0,25 dl öljyä

1 rkl siirappia

vehnäjauhoja niin paljon, että taikina jää pehmeäksi. Vehnäjauhoja laitoin ensin 4 dl, jonka jälkeen lisäsin jauhoja sen verran, että sain sellaisen taikinan, kun halusin.

 

Sekoita 42-asteiseen veteen ruisjauhot, siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen ja ennen kuin olet lisännyt kaikki jauhot, niin lisää öljy ja jatka jauhojen lisäämistä, kunnes taikina on sellainen kuin haluat.

Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.

Leivo taikina sämpylöiksi (9 kpl) ja anna kohota peiteltynä  n. 10-15 min.

Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 min. Minun uunissani aikaa kului noin 9 min. Paistoaika on riippuvainen uunistasi. Omassa uunissani paistoin sämpylöitä 5 min keskitasolla, jonka jälkeen siirsin ne yhden tason ylemmäksi.

meheva%20vuokaleip%C3%A4%20s%C3%A4mpyl%C