Näitä ihania leivonnaisia tehtiin "Koko Britannia - leipoo" ohjelmassa.Kokeiluunhan nämä menivät. Leivonnaiset muistuttavat ulkomuodoltaan herkkumunkkeja, mutta taikina on erilainen, mutta helppo työstää; kaikki ainekset sekoittaan ja sitten vain odotellaan taikinan kohoamista. Ajallisesti nämä eivät ole nopeita tehdä, mutta nostatuksen aikana ehtii puuhastella sitten muita juttuja.

Taikina:

500 g erikoisvehnäjauhoja

14 g kuivahiivaa

40 g suolatonta voita (minä käytin luomuvoita)

10 g suolaa (laitoin hieman vähemmän, kun käytin voita, joka sisälsi suolaa)

50 g hienoa sokeria

2 kananmunaa

150 g maitoa

140 g vettä

 

Tomusokerikuorrutus:

200 g tomusokeria ja sopivasti vettä

 

Ohje: Laita kaikki ainekset samaan kulhoon, kuitenkin siten, että kuivahiiva ja suola ovat eri puolilla kulhoa, jotta suola ei vie hiivan kohotusvoimaa. Vesi ja maito lämmittään n. 42 asteiseksi ja rasvaa ei sulateta. Työstä ainekset sekaisin kuitenkin niin, että älä lisää kaikkea vettä kerralla, vaan lisää se siiinä vaiheessa, kun kaikki ainekset ovat sekaisin.

Taikina on "märkää" kuten ohjelmassa todettiin tässä vaiheessa. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja ala työstämään taikinaa vaivaten sitä 10 min. Taikina on löysää, joten jauhoja joutuu tässä vaivaamisvaiheessa lisäämään jonkin verran lisää. Lopputuloksena taikina vastaa tavallista pehmeää pullataikinaa. Laita taikina takaisin kulhoon ja nostata leivinliinan alle peiteltynä 1,5 h. Älä fuskaa kohotusajan kanssa.

Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 12 osaan. Työstä "sormia" ja laita ne melko lähekkäin uunipellille. Tarkoitus on, että kohotessaan ja paistuessaan "sormet" ovat kiinni toisissaan, kuten kaksoset tai tässä tapauksessa ehkä neloset, jos laitat "sormet" neljän riviin.

Kohota leivinliinalla peiteltynä 40 min. Paista 210 asteessa 10 min.

Kun "sormet" ovat jäähtyneet, irrota ne toisistaan  ja kasta tomusokeriliuokseen ja anna jähmettyä. Tee vinottaiset viillot "sormiin" ja täytä ne kermavaahdolla ja lisää hilloraita. Koristele vielä tomusokerille ja sitten ei muuta kuin nauttimaan.

iced%20fingers-normal.jpg

iced%20fingers2-normal.jpg