Aamulehdessä oli tänään mehevän vuokaleivän ohje, jota minun tietenkin piti kokeilla.

Olen leiponut  sämpylöitä monilla eri ohjeilla ja yrittänyt löytää hyvää ohjetta, mutta vielä ei ole sellaista osunut kohdalleni, Tänään sitten oli tämän ohjeen testaus.

Ainekset:

5 dl vettä (42 asteista vettä)

1 pss kuivahiivaa ( 11 g)

1 dl esim. 4-viljan hiutaleita ( itse käytin kaurahiutaleita)

1 dl ruisjauhoja

8-9 dl venhäjauhoja ( minä laitoin 8 dl)

2 tl suolaa

voita vuoan voiteluun

1 rkl siirappia

Ohje:

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet. Anna tekeytyä puoli tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.Taikina saa jäädä löysäksi.Anna kohota puoli tuntia liinalla peitettynä.

mehev%C3%A4%20vuokaleip%C3%A4-normal.jpg

Voitele voilla leipävuoka. Nostele taikina vuokaan. Anna kohota vielä noin puoli tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa noin puoli tuntia.

Meheva%20vuokaleip%C3%A4%20valmiina-norm

Tässä ohjeen mukainen mehevä vuokaleipä valmiina. Kannattaa kokeilla.

 

Lähteet: Aamulehti 31.10.2013 / tekijä:Metsänvartija