Aamulehdessä oli tänään mehevän vuokaleivän ohje, jota minun tietenkin piti kokeilla.
Olen leiponut sämpylöitä monilla eri ohjeilla ja yrittänyt löytää hyvää ohjetta, mutta vielä ei ole sellaista osunut kohdalleni, Tänään sitten oli tämän ohjeen testaus.
Ainekset:
5 dl vettä (42 asteista vettä)
1 pss kuivahiivaa ( 11 g)
1 dl esim. 4-viljan hiutaleita ( itse käytin kaurahiutaleita)
1 dl ruisjauhoja
8-9 dl venhäjauhoja ( minä laitoin 8 dl)
2 tl suolaa
voita vuoan voiteluun
1 rkl siirappia
Ohje:
Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet. Anna tekeytyä puoli tuntia peitettynä.
Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.Taikina saa jäädä löysäksi.Anna kohota puoli tuntia liinalla peitettynä.
Voitele voilla leipävuoka. Nostele taikina vuokaan. Anna kohota vielä noin puoli tuntia peiteltynä.
Paista 250 asteessa noin puoli tuntia.
Tässä ohjeen mukainen mehevä vuokaleipä valmiina. Kannattaa kokeilla.
Lähteet: Aamulehti 31.10.2013 / tekijä:Metsänvartija
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.