Jouluaattona meillä tarjoillaan jälkiruokana tätä kanelista pannacottaa, joka on tänään koemaisteltu ja hyvää oli. Äitini ihastui taannoin pannacottaan, joten kilttinä tyttärenä täytän äitini toiveen ja teen jouluisen version.

Olen aikaisemmin tehnyt pannacottaa muutaman kerran, mutta kanelitanko on minulle uusi tuttavuus, joten sen vuoksi piti tehdä koeannokset, jotta ei sitten jouluna tule pettymyksiä. Hyvin toimii kaneli ainesosana ja kun vielä laitoin päälle mustaherukkakilteen, jossa myös oli kanelinen maku, niin sanoisin, että hyvä yhdistelmä. Sanoisin, että sellainen 1 dl per henkilö olisi hyvä määrä pannacottaa ja ihan muutaman millin paksuinen mustaherkukkakiille päälle. Tästä jää sellainen olo, että haluaisi vielä lisää, mutta isompi määrä olisi kuitenkin liikaa. Pitäähän kahvipöydän herkuille jättää oma tilansa.

Lämmin omena/kaneli -yhdistelmä pannacottan päällä  olisi varmaan tosi toimiva yhdstelmä, mutta meillä ei sitä voi tehdä, koska yksi perheenjäsen ei ole omenan ystävä.Netistä löytyy esim. www.hellapoliisi.fi  -sivustolta omenainen pannacotta. Pannacotta-ohjeita löytyy netistä todella monia, mutta alla olevan ohjeen löysin: www.ruokala.net.

 

Kanelinen pannacotta:

4 dl kermaa

2 dl maitoa

1 dl sokeria

1-2 kanelitankoa

2,5 liivatelehteä

 

Mustaherukkakiille:

Mustaherukoita

vettä

sokeria

kanelitanko

liivatetta

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta sillä välin kattilassa kerma, maito, sokeri sekä kanelitanko. (Kanelitankoa voi käyttää useamman kerran, kun huuhtelet sen ja annat kuivua.) Pidä seos kuumana ja lisää puristettu liivate joukkoon ja sekoita hyvin. Siivilöi massa ja jaa se haluamaasi astioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Mustaherukkakiilteen tein "mutu" tuntumalla siten, että sain maistuvan seoksen. Valmistettavan kiilteen määrän ei tarvitse olla iso, koska tarkoitus on, että kiillettä tulee vain muutaman millin verran pannacottan päälle.

Pannacotta-normal.jpg