Sämpylöiden tekeminen ei minun osaltani ole vielä loppunut, ostin grahamjauhoja tässä taannoin ja tottahan toki niitä pitää kokeilla. Tänään tein sämpylöitä, joihin kokeilin useampaa jauhoa ja ihan hyvää tuli. Poikani sanoin;" not the best, not the worst."

Sämpylätaikina:

3 dl vettä

puolet kuivahiivapussista

2 rkl siirappia

1 tl suolaa

0,25 dl öljyä

1,5 dl ruisrouhetta

1,5 dl ruisjauhoja

1,5 dl grahamjauhoja

loput vehnäjauhoja

 

Ohje:Kuumenna vesi n. 42 asteiseksi. Laita kulhoon vesi, hiiva, siirappi, ruisrouhe ja ruisjauhot. Kohota tässä vaiheessa n. 15 min tai kunnes taikina kuplii. Lisää suola, grahamjauhot, osa vehnäjauhoista ja öljy. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat mieleisesi taikinan. Mielellään mahdollisimman pehmeän, mutta kuitenkin sen verran kiinteän, että pystyt leipomaan taikinan sämpylöiksi.Kohota 15-20 min. Pyöritä sämpylät ja kohota 15-20 min. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa 10-15 min.

ruisrouhes%C3%A4mpyl%C3%A4t-normal.jpg