Keväällä tutustuin yllätyssynttäreillä gluteenittomaan siemennäkkileipään. Ohjeita löytyy googlettamalla erilaisia versioita, mutta tämä versio tuntui mielestäni parhaalta.

Pohja:

2 dl maissijauhoja

0,75 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl kurpitsansiemeniä

2,5 dl kiehuvaa vettä

0,5 dl öljyä

sormisuolaa

Ohje:

Laita kiertoilmauuni 150 asteeseen lämpenemään.

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kiehuva vesi ja öljy.

Sekoita massa ja painele se ohueksi levyksi öljytylle uunipellille.

Ripottele päälle sormisuolaa, joka antaa kivan säväyksen näkkärille.

Voit leikata taikinan tässä vaiheessa sopiviksi paloiksi tai voit toki paistaa sen kokonaisena ja paloitella vasta paistamisen jälkeen.

Paista uunissa noin 1 tunti.

Anna jäähtyä ja jaa osiin.

Nauti sellaisenaan tai dippaillen.

N%C3%A4kk%C3%A4ri.jpg

N%C3%A4kk%C3%A4ri%20palasina.jpg