Pirkan ruoka -lehdestä löysin ohjeen "Mintunmakuinen mustikkajuustopiirakka". Ohje muuttui jonkin verran, kun kaupassa ollessani en täysin muistanut mitä aineksia ohjeessa oli. Ainoa muistikuva oli, että piirakan päälle tuli kiisseli.

Tässä mukailtu ohje, mm. tuorejuuston tilalle vaihdoin rahkan ja lisäsin ohjeeseen liivatteet. Myös kiisselin määrää vähensin melkein puolella.

Pohja:

175 g kaurakeksejä

75 g voita

 

Täyte:

2,5 dl kermaa

1 prk sitruunarahkaa

0,5 dl sokeria

1,5 liivatetta

1-2 rkl sitruunan mehua

 

Kiisseli:

400 g pakastemustikoita

n. 130 g mansikoita

0, 375 dl sokeria

0, 75 rkl perunajauhoja

 

Laita marjat kattilaan ja sulata hiljaisella lämmöllä. Kun marjat ovat sulaneet, lisää sokeri-perunajauhoseos ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Nosta levyltä ja jäähdytä kiisseli.

Sulata voi. Murskaa keksit. Yhdistä ainekset ja levitä seos piirakkavuokaan. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet kylmään veteen.

Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeri.Sulata liivatteet kuumaan sitruunan mehuun. Lisää neste täytteeseen voimakkaasti sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran. Levitä kiisseli täytteen päälle. Anna tekeytyä vielä n. tunnin verran.

 

image-normal.jpg