Olen useamman henkilön kanssa juttellut ruoasta ja kaikkilla tuntuu olevan sama ongelma: Samat ruoat kiertävät ja aika ei aina varsinkaan lapsiperheissä riitä seisomiseen lieden ääressä montaa tuntia. Siitä sain idean, että jos itse omalta osaltani voisin auttaa tässä asiassa. Itselläni on sama ongelma, mutta olemme mieheni kanssa tsempanneet aina välillä ja yrittäneet laatia sunnuntaisin seuraavan viikon ruokalistan ainakin muutaman päivän osalta.

Tähän ensimmäiseen viikkoon en ole vielä ehtinyt laittamaan kuvia saati ohjeita, mutta ehkä sitten joskus, jos nyt jaksan jatkaa tätä ruokavihjet -osiota, niin laitan kuvia. Useamman ohjeet löytyvät kyllä googlettamalla netistä, mutta yritän pävitellä ohjeitakin jahka ehdin. Ensimmäisen päivän parmesanperunat, joita itse tein eilen ensimmäistä kertaa, olivat tosi hyviä. Ne löytyvät Herkkusuu.fi -sivustolta.

 

1. päivä

Parmesanperunat

paistettu jauheliha oman maun mukaan maustettuna

lisukkeena:

- salattia, suolakurkkua ja keitettyä kukkakaalia

Jälkiruoka: creme brulee (jota jäi viikonlopusta)

2. päivä

Tortillat oman maun mukaisilla täytteillä

Jälkiruoka: porkkanakakku valkosuklaakuorrutteella (ohje löytyy blogistani: mehevä porkkanakakku)

3. päivä

kinkkupastacarbona

lisukkeena:

salaattia ja keitettyä kukkkakaalia

Jälkiruoka: kahvi ja itsetehdyt rapeat kauralastut

4. päivä

Itsetehty hernekeitto

Jälkiruoka: pankkukakku hillon ja jäätelön kera

5. päivä

tomaatti-feta pannupizza

Jälkiruoka: kahvi ja jäätelö

6. päivä

Savustettu kirjolohi, uudet perunat

Italiansalaattia, vihersalaattia

Jälkiruoka: vispipuuro

7. päivä

Mamin lihapullat ruskeassa kastikkeessa, uudet perunat

Keitetyt porkkanat, vihersalaattia ja italiansalaattia

Jälkiruoka: vispipuuro

 

Tässä viikon ruokalista. Meidän perheessä on nykyisin tapana käydä kaksi kertaa kaupassa ja kun kertoja on vähemmän tulee tehdyksi vähemmän heräteostoksia. Kuten viikon ruokalistasta näet, on eri päivien kohdalla samoja lisukkeita, mutta niitä voi toki vaihdella eri päiville, jos ei halua syödä samoja lisukkeita joka päivä.

Jos pidät kukkakaalista, niin sitähän kannattaa nyt ostaa, kun "halvalla saa" ja tietysti, jos vielä pidät siitä, niin mikä sen hienompaa.

Muistathan, että vihanneksia ja kasviksia pitäisi syödä päivittäin vähintään 500 g. Määrä ei ole paljon, mutta itse en siihen määrään ole vieläkään päässyt päivittäin. Yritys on hyvä, mutta ei vielä täydellinen.