Vappuna pitää tietenkin syödä munkkeja. Tylsää tehdä aina sama kaavan mukaan, joten tässä uusi tapa tehdä erilaisia munkkeja. Ohje löytyi paikkakuntamme omasta paikallislehdestä. Kannattaa kokeilla; helppo ja nopea valmistaa. Yllätysvieraita tulossa; ei haittaa, tämä ohje pelastaa.Minä puolitin taikinan.

Taikina:

5 dl maitoa

0,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

50 g voita

1 tl sitruunan raastettua kuorta

1 tl kardemummaa

4 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

Paistamiseen öljyä

pinnalle sokeria tai tomusokeria

Kiehauta maito yhdessä sokerin, mausteiden ja voin kera. (Minä jätin mausteista pois kardemumman ja sitruunan raastetun kuoren). Lisää sitten jauhot kerralla ja sekoita kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kattilan reunoistakin. Vatkaa kananmunat taikinaan yksi kerrallaan.Nosta kahden teelusikan avulla palleroita paistumaan kuumaan öljyyn munkkien tapaan. Pallurat kasvavat miltei puolella. Valmiit munkit ovat kullanruskeita ja kevyitä. Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle valumaan ja pyörittele sokerissa tai ripottele siivilän läpi pinnalle tomusokeria.

Minä pyörittelin sokerissa ja sihtasin päälle vielä tomusokeria.

image-normal.jpg