Tänään yhdistelin eri leivonnaisista osasia ja sain mielestäni toimivan suklaakakun. Pohjana on helpot mokkapalat -ohjeesta pohja, jonka löydät blogistani. Kostukkeena käytin kaakaota ja väliin tein suklaaganachen, jonka valmistukseen löytyy erilaisia versioita netistä. Päälle tein mokkapaloihin käytettävän kuorrutteen hieman omalla säväyksellä.

 

Pohja:

kts. ohje "Helpot mokkapalat"

Kostutus: kaakao (tein itse maidosta ja Fazerin kaakaojauheesta n. 0,5 dl maitoa ja oman maun mukaan kaakaojauhoja). Minä en käyttänyt kaikkea kaakaota.

 

Suklaaganache -täyte:

100 g suklaata

0,5 dl kuohukermaa

 

Kuorrute:

50 g margariinia

2 rkl kaakaojauhetta ( 30 ml, jos käytät mittalusikoita, 1 rkl = 15 ml))

n. 300 g tomusokeria (laita vähitellen, kunnes saat haluamasi paksuisen kuorrutteen, minulta ei mennyt ihan tuota määrää)

0,5 dl maitoa

 

Ohje:Paista pohja. Minun uunissa aikaa kului 25 min, mutta oman uunin mukaan pitää taas toimia.

Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa täyte: Kiehauta kerma, ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaapalat. Sekoita kunnes suklaa on suklanut ja jätä jäähtymään. Ei kannata laittaa jääkaappiin ellet käy aina välillä katsomassa, ettei seos jähmety liikaa.

Valmista kaakaojuoma.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan ja kostuta alimmainen levy kaakaolla ja lisää täyte, laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta kaakaolla.

Tee kuorrute: Sulata marganiini kattilassa. Lämmitä toisessa kattilassa kerma ja lisää kaakojauhe. Lisää keittämäsi kaakao margariinin joukkoon. Lisää joukkoon tomusokeria erissä siivilän lävitse kunnes saat haluamasi paksuisen kuorrutteen. Kuorrute saa olla melko jämäkkää, jotta se ei lähde valumaan reunoille vaan, että sen saa kunnolla levittää lastan avulla.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä olen innostunut ananaskirsikoista, joten laitoin niitä salaatin sijasta vaihteeksi myös kakun päälle.

Sitten vain kakku vähäksi aikaa jääkaappiin ja kahvi tulelle....

pehme%C3%A4%20suklaakakku-normal.jpg