Tänään kokeilin näitä vaaleita sämpylöitä, mutta jokin meni pieleen, kun minun sämpyläni eivät olleet rapeakuorisia. Sämpylät olivat ihan hyviä, joten kokeilemisen arvoinen resepti, mutta ei edellenkään sellainen sämpyläresepti, jota etsin.

Aineet:

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

2 tl sokeria

n. 8 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää suola, öljy, sokeri ja jauhot. Lisää jauhot vähitellen kunnes saat haluamasi pehmeyden. Vaivaa taikinaa vähintään 10 min.

Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä vähintään 30 min. Vaivaa taikinaa hieman ja pyörätä sämpylöiksi.

Jätä pellille nousemaan 20 minuutiksi ilman leivinliinaa.

Paista sämpylät 250 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min. Minä lämmitin uunin 250 asteeseen, mutta laskin lämpötilan 225 asteeseen laittaessani sämpylät uuniin. Minun uunissani paistoaika oli noin 18 min. Valelin sämpylöitä vedellä paiston loppupuolella, mutta en silti saanut sämpylöihin rapeaa kuorta.

rapeat%20s%C3%A4mpyl%C3%A4t-normal.jpg

Ohjeen näihin sämpylöihin löysin : www.villakoirankeittiossa.blogspot.fi