Olen miettinyt muutaman päivän ajan sopivaa naposteltavaa Uuden Vuoden aatoksi ja vanhojen ohjeiden joukosta löytyi tämä porkkanatortun ohje. Ohje on ollut Länsi Sanomat -nimisessä lehdessä vuonna 2001. Tämä torttu ei nyt Uutena Vuotena tule syötäväksi, mutta tulipahan kokeiltua. Kiikutin palasen myös naapurin rouvalle ja hän liputti, että hyvää on. Näin ollen kaikki kolme maistelijaa ovat olleet sitä mieltä, että  torttu on hyvää, joten tässä tämä ohje.

Ohje:

2 porkkanaa ( n. 2 dl)

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl sooda

1 tl kanelia

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl  öljyä

(Itse lisäsin vielä 0,5 tl kardemumma ja 1 tl vaniljasokeria)

 

Kuorrutus:

75 g tuorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa sulatejuustoa)

40 g margariinia

3 dl tomusokeria

Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita lusikalla vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja öljyä.

Kaada ( 27 cm halk.) vuokaan (kaksinkertainen annos uunipellille) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 35 min. (Minä paistoin juuri tuon ajan ja kakusta tuli todella ilmava).

Vatkaa kuorrutuksen aineet notkeaksi massaksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen tortun päälle.Minä lisäsin vielä 1 tl punaista elintarvikeväriä, jolloin sain lempparivärini.

porkkanakakku-normal.jpg