Minä olen meidän perheessä ainoa, joka pitää letuista ja pannukakuista. Niinpä sitten tänään päätin hemmotella vain itseäni ja tein lettuja jenkkityyliin. Puolitin alla olevan ohjeen ja puolitetusta taikinasta tuli 16 pikkulettua. Jotta kalorimäärä ei olisi niin hirvittävä, niin jätin kermavaahdon vatkaamatta ja laitoin vain sokeria ja appelsiinimarmeladia lettujen päälle, mutta maistui letut kahvin kanssa tuollakin tavalla pelkistettynä.

Taikina:

5 dl maitoa

25 g hiivaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kardemummaa

1 rkl voita

0,5 tl suolaa

2 kananmunaa

6,5 dl vehnäjauhoja

voita paistamiseen

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää sekaan murennettu hiiva, sokerit, kardemumma, sulatettu voi, suola ja kananmunat.

Lisää jauhot pienissä erissä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kohota liinan alla puolisen tuntia.

Paista blinipannulla tai pienellä lettupannulla voissa molemmin puolin paksuja lettuja.

Tarjoa esim. marjojen ja siirapin kanssa.Lettujen päälle voi myös valuttaa vaahterasiirappia.

Ohje on ollut Kodin Kuvalehdessä 12.4.2007 (numero 8/2007)

aamiaisletut-normal.jpg