Bongasin www.pirkka.fi - sivustolta tämän keksiohjeen. Nämä kuuluvat suosikkikekseihin, joita kaupasta toisinaan olen ostanut kahvin kanssa nautittavaksi. Minusta tämän ohjeen mukaiset keksit maistuivat samanlaisilta kuin kaupan keksit, mutta tästäkin asiasta voidaan olla eri mieltä.Poikani mielestä ei todellakaan muistuta kaupan keksejä, mutta hyviä ovat.

Taikina:

200 g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

2 tl ruokasoodaa

Ohje:

1. Vatkaa pehmeä voi, sokeria ja siirappi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunan keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja ruokasooda. Sähkövatkaimella vispatessa seos oli murumainen. Työstin taikinan leivottavaan muotoon jauhotetulla pöydällä.

3. Leivo taikinasta neljä noin 40 cm:n mittaista takoa; halkaisija n. 2,5 cm. Minulle tankoja tuli 9 kpl, mutta pituudeltaan tankoni olivat pienempiä, vajaa 20 cm.

4. Laita leivotut tangot uunipellille, joissa on leivinpaperi päällä. Laita kaksi leivinpaperia, jos uunisi poltaa helposti leivonnaisten pohjan. Muista jättää tarpeeksi väliä, sillä tangot leviävät paistettaessa.

5. Uunin lämpötila 175 astetta ja uunista riippuen paista keksejä 15-20 min. Minulle riitti vajaa 15 min.

6. Leikkaa tangot viipaleiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Ohjeen mukaisesti 3,5 cm mittaisiksi. Itse mietin, että mitä väliä sillä on minkä mittaisiksi haluaa palat leikata, joten leikkasin haluamani mittaisia paloja.

7. Anna palasten jäähtyä ja nauti kahvin kera.

wilhelmiinat%20taikina-normal.jpg

Tässä pyöritellyt tangot ennen uunnin laittoa.

 

 

Alla  valmiin vilhelmiinat, ei muodoltaan kuten kaupan, mutta hyvältä maistui...

vilhelmiinat-normal.jpg