Maanantai

Pääruoka:

tomaattikeitto

Tiistai

Pääruoka:

Itse tehty pitaleipä täytettynä itse tehdyllä kebablihalla;

salaattia / kurkkua / tomaattia / turkkilaista jugurttia kastikkeeksi / juustoraastetta tms.

Keskiviikko ja torstai

Pääruoka:

Itse tehty hernekeitto

Jälkiruoka:

Maalainen pannukakku: ( ohjeen olen ottanut kirjasta "Isoäidin kermakakku Oman äidin lihapulla")

1 l maitoa

4 dl venhäjauhoja

4 munaa

1 1/2 tl suolaa

2 rkl sulaa voita (tämän minä jätän pois)

(sokeria)

Ohje: Sekoita maito, jauhot, suola ja voi kunnolla. Jos haluat, niin 1 dl sokeria sekaan. Lisää munat, mutta älä vatkaa loputtomasti, jotta et menetä räiskäleen paisto-ominaisuuksia, jos teet tällä ohjeella niitä. Anna turvota n. 30 min.

Voitele uunivuoka rasvalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi n. 20-30 min.

Perjantai:

Pääruoka:

Itse tehty pannupizza kasvistäyttein:

n. 4 dl vehnäjauhoja

2 dl vettä

3 tl kuivahiivaa

3/4 tl suolaa

Ohje: Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää nesteeseen sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Kun taikan on kohonnut, taputtele se käsin vehäjauhojen avulla piirakkavuokaan tai vastaavaan, joka on käsitelty öljyllä. Levitä päälle tomaattikastike tai tomaattiketsuppi. Tässä vaiheessa voit jo lisätä osan juustoraasteesta. Laita päälle tomaattiviipaleet, feta, pesto ja loput juustoraasteesta. Paista 250 asteissa uunissa, alatasolla n. 15 min. Katso oman uunisi ohjeistus tarvittaessa pizzan paistamisesta.

Laita valmiin pizzan päälle rucolaa.

(Tämän pizzapohjan ohjeen nappasin blogista, jonka nimeä en tietysti muista. Pizzapohja on tosi hyvä, kannattaa kokeilla.)

Lauantai

Pääruoka:

salaattia / marinoitua punasipulia / juustoa / katkarapuja / paistettua perunaa majoneesilla / sormisuolaa ja mustapippuria

Sunnuntai:

Pääruoka:

naudan ulkofile kokonaisena uunissa

hasselbacka -perunat

bernaisekastike

keitetyt rakuunaporkkanat